Index Vakbarát Hírportál

Mégis lesz irodája a lesorosozott pécsi civileknek

2017. december 14., csütörtök 20:59

Korábban megírtuk, hogy nem tud irodát nyitni Pécsen a Soros Györgyhöz kötődő OSI pénzéből működő Emberség Erejével Alapítvány, miután Pécs önkormányzata bejelentette, hogy Soros-ellenes nyilatkozatot fognak kiadni, hogy ezzel tiltakozzanak a "Soros-kampányközpont" ellen.

Az alapítvány most azt írja, hogy rengetegen felháborodtak a döntésen, és támogatásukról biztosították őket.

"A hatalmas mennyiségű üzenetnek és felajánlásnak köszönhetően nem jelent majd fennakadást az új munkahelyünk kialakítása: s ezért nem lehetünk elég hálásak nektek"

- írák a Facebook-oldalukra.

Az alapítvány korábban közleményt adott ki, melyben elfogadhatatlannak nevezik az önkormányzat nyilatkozatát, mert az szerintük "valótlanságra és álhírekre épül, megkísérli a pécsi polgárok manipulálását, és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen". A szervezet Páva Zsolt polgármesterrel is kezdeményezett egy találkozót, hogy a nagy kiáltványok megfogalmazása helyett inkább személyesen ismerje meg a szervezet munkáját. A fideszes városvezető nem ment el a találkozóra.

Az ügyben a Nyílt Társadalom Alapítvány is kiadott egy közleményt, melyben azt írják, hogy az általuk támogatott vidéki programnak nincs köze sem a migrációhoz, sem a választáshoz.

Rovatok