Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették Simonka Csaba MSZP-s óbudai önkormányzati képviselőt

2017. december 15., péntek 12:38 | aznap frissítve

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a helyi önkormányzati képviselőként is működő ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, és az előzetes letartóztatását indítványozza. A 24.hu úgy tudja, az MSZP-s Simonka Csabát, Óbuda önkormányzati képviselőjét vették őrizetbe. 

A megalapozott gyanú szerint a képviselőként is tevékenykedő ügyvéd járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után az ügyvéd idén júliusban az örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan ½ tulajdoni hányadát hatmillió forintért - a valós értéknél alacsonyabb árért - adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan 1/2-ed tulajdoni hányadának eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott.

Végül a sértett közbeavatkozott, így a Földhivatal a tulajdonjogot nem jegyezte be.

A budapesti nyomozó ügyészek december 15-én a hajnali órákban - házkutatással is egybekötött - akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáskor kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Mindezek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette, közokirat-hamisítás bűntett kísérlete, valamint kábítószer kereskedelem bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatását.

Az MSZP az alábbi közleményt adta ki: 

Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát.

Rovatok