Index Vakbarát Hírportál

Publicus: Szél és Karácsony népszerűbb, mint Orbán

2017. december 17., vasárnap 10:54 | aznap frissítve

Megjelent a főleg baloldali megrendelőkhöz köthető Publicus új, decemberi közvélemény-kutatása, benne a pártok támogatottságával és egyes politikusok népszerűségi indexével.

A Vasárnapi Hírek megbízásából készült kutatás szerint a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot csökkenve 26 százalék, a biztos szavazók körében 48 százalék. Az MSZP tábora nem változott, 9 százalék (a biztos szavazók körében 15 százalék), míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkent, így 9 százalék (a biztos szavazók körében 14 százalék).

Az LMP szavazóinak száma nem változott, továbbra is 5 százalék, azonban a biztos szavazó, pártválasztók körében 7 százalék. A DK támogatottsága sem változott, maradt 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 6 százalék. A múlt hónap után, ebben a hónapban újra külön mért Együtt elérte az egy százalékot, és a Kétfarkú valamint a Momentum támogatottsága is változatlanul egy százalék. Az Párbeszéd és a Fodor Gábor vezette MLP szavazóinak aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot. A bizonytalanok aránya 43 százalék.

Karácsony és Szél népszerűbb, mint Orbán

Rovatok