Index Vakbarát Hírportál

16 milliót gyűjtöttek az anya nélkül maradt hármas ikreknek

2017. december 18., hétfő 20:42

"Egyetlen jó dolog maradt az életemben: elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt" - mondta a Blikknek Fábián Tamás, annak a 32 éves hajdúszoboszlói édesanyának a férje, aki a debreceni egyetem szülészeti és nőgyógyászati klinikáján halt meg december 15-én, néhány órával azután, hogy egészséges hármasikreknek adott életet.

A Debreceni Egyetem közleménye szerint a véralvadásos rosszullét a HELLP szindróma szövődménye volt a kismamánál. A szindróma ritka, ám annál súlyosabb probléma, amely a terhes nőket és magzatukat veszélyezteti.

A hajdúszoboszlói önkormányzat a temetés költségeit vállalta át, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közölte, hogy 500 ezer forint gyorssegélyt nyújt az elhunyt édesanya családjának, emellett a Tündérkör Alapítvány gyűjtést is indított a család részére. Az RTL Klub mai híradójából kiderült, hogy három nap alatt több mint 16 millió forint jött össze. (via Hvg.hu)

Rovatok