Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a hajdúszoboszlói hármasikrek gyászoló apja

2017. december 18., hétfő 06:22

"Egyetlen jó dolog maradt az életemben: elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt" - mondta a Blikknek Fábián Tamás, annak a 32 éves hajdúszoboszlói édesanyának a férje, aki a debreceni egyetem szülészeti és nőgyógyászati klinikáján halt meg december 15-én, néhány órával azután, hogy egészséges hármasikreknek adott életet.

A lapnak azt mondta, már a szülés sem volt zökkenőmentes, ám utána néhány órával a felesége nem érezte jól magát. "Hirtelen mindenki kapkodni kezdett: Letti tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése, elvesztettem" - mondta a gyászoló férj. Azt mondta, addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős szerelme haláláért. 

Hétfőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közölte, hogy 500 ezer forint gyorssegélyt nyújt az elhunyt édesanya családjának. 

A Debreceni Egyetem közleménye szerint a véralvadásos rosszullét a HELLP szindróma szövődménye volt a kismamánál. A szindróma ritka, ám annál súlyosabb probléma, amely a terhes nőket és magzatukat veszélyezteti. 

Rovatok