Index Vakbarát Hírportál

A népligeti gyilkos azt állítja, szexuálisan bántalmazták gyerekkorában

2017. december 23., szombat 09:27 | aznap frissítve

Borzalmas gyerekkorával magyarázta tettét a rendőrségnek a népligeti gyilkos – írja a Blikk. Az előzetes letartóztatásba helyezett 29 éves S. Krisztián elfogása után beismerte, hogy ő ölte meg a háromgyerekes S. Erzsébetet, akinek meztelen holttestére egy járókelő talált rá tavaly ősszel a Népligetben. 

A hajléktalanként élő férfit azután fogta el a rendőrség, hogy szintén a Népliget közelében megtámadott és életveszélyesen megsebesített egy másik nőt, akinek sikerült elmenekülnie, az esetről pedig térfigyelő kamerák felvételt készítettek.

A Blikknek nyilatkozott S. Krisztián ügyvédje, dr. Willi Ildikó, aki azt mondta, a férfi "nagyon sajnálja a tettét, szeretne bocsánatot kérni az áldozat hozzátartozóitól és az emberektől is", illetve hogy védence orvosi segítséget kért a hatóságoktól. S. Krisztián azt állítja, fiatal korában szexuálisan bántalmazták, szüleivel sem volt jó a viszonya, ezért nem tanulta meg kezelni az agresszióját. 

A férfit a bírósági tárgyalásokat követően legalább öt évre, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik, ha úgy találják, a gyilkosságot különös kegyetlenséggel követte el.

Rovatok