Index Vakbarát Hírportál

Nem akarja befizetni az ÁSZ-bírságot az LMP

2017. december 27., szerda 12:42

 Fidesz már az Állami Számvevőszéket is felhasználja az ellenzékkel szemben, már nem demokrácia az a tér, amelyben magyar a politika folyik, a sajtószabadság sem érvényesül, ezért a kormányváltást célzó LMP az emberekkel a terepen és az interneten keresztül kiépített közvetlen kapcsolatra építi fel kampányát – mondta Szél Bernadett a Magyar Nemzetnek.

A párt kormányfőjelöltje, társelnöke, frakcióvezetője az LMP sikerének tartja

Szél szerint ősszel csak az LMP volt igazán látható az utcákon, de az igazi kampánya, az eddigi, inkább előkampánynak tekinthető időszak után, Ron Werber segítségével, januárban indul.

Az ÁSZ a Fidesz eszköze

Az Állami Számvevőszék a Jobbik után több ellenzéki pártra, így az LMP-re is büntetést szabott ki. „Nem fogadjuk el ezt a mondvacsinált indokkal kirótt 9 millió forintos büntetést, a 15 napos határidőn belül válaszolni fogunk az ÁSZ-nak. Én már mondtam korábban is, ez benne volt a levegőben, bármikor mi lehetünk a következők. Meg is történt, abszolút várható volt, hogy a Fidesz ilyen módon is vissza fog élni az erejével. Most 9 millió forintról van szó, de az a riasztó, hogy könnyen lehetne ennek a tízszerese vagy hússzorosa, hiszen nem volt érdemi vizsgálat, a büntetés mértéke hasraütésszerű, valójában ez az egész egy erődemonstráció a Fidesztől, hogy még ezt is megteheti.”

Nem valószínű a szélesebb összefogás

Szél egyértelműen nyilatkozott a baloldali összefogás lehetőségeiről is: együttműködése az LMP-nek a Gémesi György vezette Új Kezdettel van a 106 egyéni jelöltre. Szélesebb összefogás esélye nem látszik az országgyűlési választásokig: „Nem tartom kizártnak, hogy másokkal is együttműködjünk majd, de csak olyanokkal, akik a korszakváltásban érdekeltek. Márpedig az elmúlt huszonhét év pártjai és személyei nem ilyenek”

Rovatok