Index Vakbarát Hírportál

Mégsem lesz olyan hideg szilveszterkor

2017. december 28., csütörtök 18:12

Tudom, tudom, éppen mi riogattunk mínusz tíz fokkal szilveszterre, de nyilván nem tudhattuk, hogy az akkori távoli előrejelzés így szilveszterhez közeledve mennyit fog változni. Azt írtuk szenteste, hogy "Vasárnap, szilveszter napján elszórtan alakulhat ki vegyes halmazállapotú csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 2 fok között valószínű. Napközben 0-7 fokig melegszik a levegő". Figyelem: most úgy néz ki, nem lesznek mínuszok szilveszterkor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következőképpen alakul az időjárás vasárnapig.

Péntek estig túlnyomóan borult lesz az ég, egyre több helyen várható eső, Dunántúlon havas eső, de a Dunántúli-középhegységben hó is eshet. Délután azért lehet némi napsütésre is számítani, de leginkább a nyugati országrészben. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 1 és 6 fok között valószínű.

Szombatra aztán mindenhol kisüthet a nap, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Keleten köd is valószínű. Délutántól aztán nyugat felől egyre több helyen eshet, sőt, északkeleten havas esőre, hóra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Vasárnap, szilveszter napján nyugat, délnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon többórás napsütés várható. Hajnalban, reggel keleten még több helyen lehet eső, havas eső, hó vegyesen, napközben azonban már inkább csak néhol lehet gyenge zápor. A délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 (ÉK) és +4 (DNY), a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul, írja az OMSZ.

Rovatok