Index Vakbarát Hírportál

Megütötte, leköpte a gyógyszerészt, aki nem cserélte ki a filteres kamillateát

2017. december 28., csütörtök 10:03

Nyilván a megütött, leköpött sarkadi gyógyszerész nem tud mosolyogni azon, amit szeptember 3-án történt vele. Rajta kívül azonban feltehetően sokan megmosolyogják, mit képes kihozni egy lázas emberből, ha nem kapja meg az ömlesztett kamillateáját.

A Békés megyei főügyész, Veress Gabriella is két mosolygós szmájli kíséretében számolt be a sarkadi esetről, amelynek vádelemelés lett a vége. Érdemes hosszabban idézni az ügyészséági közleményt, amely Örkény István egyperceseire hajaz.

A sértett, mint szakgyógyszerész, ügyeletesi feladatokat látott el 2017. szeptember 3-án, vasárnap az egyik sarkadi gyógyszertárban. A lázas állapotban lévő vádlott 9 óra körüli időpontban a gyógyszertárba küldte nevelt lányát kamillateáért. A sértett a kérdésére kapott válasz alapján filteres kamillateát adott át a gyermeknek.

A vádlott rögtön visszaküldte a gyermeket, mert ömlesztett teát szeretett volna, ám a sértett nem cserélte ki a terméket, mivel a gyógykészítmény visszaváltására nem volt lehetőség. Amikor a vádlott ezt megtudta, megjelent a gyógyszertár kiadó ablaka előtt, és már személyesen követelte a vásárolt áru cseréjét.

Miután a sértett ennek nem tett eleget, a vádlott kiabálni kezdett vele, benyúlt a kiadó ablakon keresztül és arcon ütötte a sértettet, majd leköpte, továbbá bedobta az ablakon a visszaváltani kívánt teát.

A gyógyszerész a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a verekedő, köpködő férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tettindítványt. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik.

Rovatok