Index Vakbarát Hírportál

Időjárás-jelentés: Székesfehérvár karácsonyfáját ledöntötte a viharos szél

2017. december 29., péntek 09:42 | aznap frissítve

Lássuk be: nincs túl jó idő. Székesfehérvár karácsonyfáját például ledöntötte a viharos szél. (Nem szép dolog, csak január 6-án lesz vízkereszt.)

A jó hír viszont az, hogy kicsit javul az idő délutánra. Persze nem lesz nagyon jó akkor sem (elvégre: december 29-et ír a naptár [illetve a monitor jobb alsó sarka]), de az előrejelzés szerint péntek délután még néhány napsugárral is találkozhatnak a szerencsések - főleg azok, akik a Dunántúlon élnek.

Bővebben:

Az északnyugati szél a középső országrészben és az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik, helyenként 70 km/h-t meghaladó lökések is lehetnek a délelőtti órákig. Péntek délutántól mérséklődik a légmozgás. Havazásra az ország északi részén már csak kevés helyen lehet számítani, főként a hegyekben, ahol néhány centi hó meg is maradhat, írja a MET.hu.

Nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon már napsütésre is számíthatunk, de a Tiszántúlon estig marad az erősen felhős ég. Reggel, kora délelőtt a Dunántúl északkeleti részén és a főváros térségében, napközben főként az ország északkeleti harmadában valószínű csapadék: a legtöbb helyen eső, havas eső, a magasabban fekvő helyeken, illetve a Dunántúlon hó. Az északnyugati szél gyakran erős, a Dunántúlon viharos lesz, délutántól mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -4, +2 fokra hűl le a levegő.

Székesfehérvár karácsonyfája egyébként nem kerül vissza a helyére, a katasztrófavédelem már nekilátott a feldarabolásának (láncfűrésszel). Szomorú!

Rovatok