Index Vakbarát Hírportál

Három napig bujkált az egyik legjobb kiskunsági böllér

2018. január 3., szerda 18:32

A 40 éves, tabdi K. Ferenc az egyik legjobb kiskunsági böllér hírében állt, de nem fűlt mindig a foga a munkához - számolt be a Zsaru Magazin. Mesteri kolbászokat alkotott, de túlságosan szerette az alkoholt, az apjánál lakott. December 8-án például Fülöpszállásra kellett volna mennie disznóvágásra, még érte is mentek, hogy segítsen az előkészületekben, de útközben megállíttatta a sofőrt egy boltnál, majd egy dobozzal a kezében ült vissza a kocsiba. Gáz-riasztó pisztoly volt benne, és kérte a barátait, hogy segítsenek neki eladni, mert kell neki a pénz karácsonyra. 

A disznóvágás előkészületei során a böllér annyira lerészegedett, hogy a gazda hazaküldte, hogy józanodjon ki. K. Ferenc azonban a kocsmába ment, ott biliárdozott és ivott. A kocsmázás után nem hazafelé indult, hanem egy dohánybolt felé, ahol elővette a fegyverét, ráfogta az eladóra, és követelte a bevételt. A trafikos nem ijedt meg, K. Ferenc viszont igen, pánikszerű menekülésbe fogott.  Ferenc telefonált, fuvart keresett, majd egy baráti házaspár átvitte Tabdra. A fuvarért a böllér a pisztollyal fizetett, így meg is szabadult tőle. 

Közben a rendőrök nyomozni kezdtek, és hamar összeállt a kép, másnap éjjel elfogatóparancsot adtak ki Ferenc ellen, három nap múlva meg is találták egy kiskőrösi ingatlanban. Beismerő vallomást tett, előzetesbe került. 

Rovatok