Index Vakbarát Hírportál

Rendőrt hívtak Cegléden, mert migránsnak nézték a turistákat

2018. január 6., szombat 14:28

A Fidesz két éve tartó intenzív migránsozásának hatására ki tudja hanyadik helyen és alkalommal, ezúttal Cegléden ütötte fel a fejét migránshisztéria az országban. Röviden annyi történt, hogy

átutazott a városon egy arab turistacsoport. 

Bővebben: "Egy alkalmazottam mondta, hogy furcsa alakok járkálnak a városban. Szembetűnő volt mindenkinek. Szóltam egy rendőr ismerősömnek, hogy nézzenek utána, nehogy gond legyen" - mesélt a Ceglédi Panoráma nevű helyi lapnak egy névtelen szemtanú. 

Még keményebb egy helyi K. L. monogramú hölgy beszámolója: "Ma moziból hazafelé egy négerekből és barna bőrű férfiakból álló csoporttal futottunk össze. Először a Rákóczi úton voltak, idegen nyelvet beszélve, persze az arab nyelv valamelyikét. Ezután a Kossuth Ferenc utcán sétálgattak, az úton is. Félig eltakart arccal. Rémisztő volt!

Kérem a migráns-veszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos.

- írta K. L. a lapnak. 

A lap munkatársa a benzinkúton is találkozott egy férfival, aki látta az "arabokat". Úgy gondolta, hogy akár sportolók is lehetnek, bár nem volt egységes felszerelés rajtuk. Látott viszont a nyakukban lógni valamit, "amit a kabátjuktól nem lehett látni és feketék voltak". 

A turistacsoport ceglédi megjelenéséről "egy szemtanú" videót is feltöltött Facebookra, de ezt azóta már törölték. 

Külön említésre méltó, ahogyan a ceglédi nap beszámolt az eseményekről. Mint írták cikkük bevezetőjében:

Felbolydult csütörtökön délután csendes kisvárosunk élete, ugyanis egy nagyobb létszámú színesbőrű egyénekből álló csapatot láttak több helyen a városban.

 Borítókép: Illusztráció Fotó: MTI / Marjai János

Rovatok