Index Vakbarát Hírportál

14 éves álrendőrt fogtak az igaziak

2018. január 7., vasárnap 08:37

Két álrendőr követett el az utóbbi időkben legalább két bűncselekményt a fővárosban, egyiküket még decemberben elfogták, a másik a hét közepén feladta magát – írja a police.hu.

A két férfi december 12-én dél körül egy IX. kerületi lakásban, pár nappal később egy II. kerületi lakásban élő idős nőt keresett fel. Mindkét esetben ugyanazzal a szöveggel verték át az áldozatot: azt mondták, biztonsági okból le kell fotózniuk annak otthon tartott pénzét.

Az első esetben 250 ezer forintot vettek át lefényképezésre, amivel azonnal elmenekültek. A második rablásnál el is lökték a pénz átvételekor az áldozatukat, aki az esés miatt könnyű sérüléseket szenvedett. Itt egy 500 ezer forint értékű arany karórát és 170 ezer forint készpénzt loptak el.

A rendőröknek a közlemény szerint sikerült azonosítaniuk a két álrendőrt, az 57 éves budapesti K. Lászlót és a mindössze 14 éves társát. December 21-én a főváros XIII. kerületében el is fogták a 14 éves fiút, míg a társa ellen körözést adtak ki (ő január 3-án a rendőrségen önként feladta magát). Az elfogáskor a bűncselekményekhez használt járművet, ruhákat, igazolványtartókat, mobiltelefonokat lefoglalták.

A két férfival szemben lopás, illetve rablás miatt indult büntetőeljárás. A 14 éves fiatal szabadlábon védekezhet, K. Lászlót őrizetbe vették, majd előzetesbe került.

Rovatok