Index Vakbarát Hírportál

Most egy 13 éves kislány tűnt el egy budai gyerekotthonból

2018. január 7., vasárnap 09:24

Eltűnt egy XII. kerületi gyerekotthonból egy 13 éves lány, közölte a rendőrség. K. M. január 6-án indult el az intézményből, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrség eddig hiába kereste.

Az eltűnt lány körülbelül 150 centiméter magas, barna szemű, hosszú, barna hajú. Eltűnésekor viselt ruházata nem ismert, áll a rendőrségi körözésben. A rendőrség kéri, hogy aki a lányt felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről tud valamit, hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanút, vagy a 107 vagy 112 segélyhívó számok valamelyikét.

Bár a rendőrség nem nevezte meg pontosabban az intézményt, ahonnan a lány eltűnt, figyelemreméltó, hogy XII. kerületi intézményből már többször tűntek, sőt: elég gyakran tűnnek el gyerekek. Egy hete írtunk egy 17 éves fiúról, aki szintén XII. kerületi gyerekotthon lakója volt, és onnan elindulva tűnt el (bár a körözési közleményét azóta levették a police.hu-ról, tehát valószínűleg előkerült). Azt a fiút ráadásul ősszel már kereste őt a rendőrség, méghozzá kétszer is, előbb októberben, majd novemberben. A második eset után a 24.hu arról írt, hogy ebből a gyerekotthonból rövid időn belül több gyerek is eltűnt: előbb egy 15 éves fiú, majd egy kislány, aztán két fiú.

Rovatok