Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay: Feltűnő sietséggel szűnt meg a munkaviszonyom

2018. január 10., szerda 20:47

Közleményt adott ki elbocsátásáról Márki-Zay Péter, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson az ellenzéki erők széles körű támogatásával induló független jelölt, miután a volt munkáltatója kedden szintén közleményt adott ki erről. A Márki-Zayt korábban alkalmazó, őt év végén elbocsátó Legrand az közölte korábban: nem politikai okokból bocsátották el, és noha decemberben közölték vele a menesztését, arról már októberben döntés született.

A politikus a helyi független hírportálnak, a vásárhelyihírek.hu-nak eljuttatott közleményében ugyanakkor azt írja: „még két nappal korábban [a munkaviszonya megszűnése előtt – Index] is kritikusan fontos feladatokat kaptam egyhetes határidővel”. Márki-Zay szerint az is figyelemreméltó, hogy

munkaviszonyom feltűnő sietséggel, azonnali hatállyal szűnt meg, amire ennél a cégnél más példát nem ismerek,

ráadásul szerinte az is elgondolkodtató, hogy milyen munkáltató az, ahol egy októberi döntéssel „éppen karácsonyra időzítették volna egy nagycsaládos édesapa elbocsátását”.

Márki-Zay Péter megjegyzi: eredetileg ő nem állította, hogy politikai okokból bocsátották el (és valóban, csak annyit posztolt korábban, hogy két nappal azután a döntése után veszítette el munkáját, hogy elindul a fideszes jelölttel szemben a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért). Szerinte viszont a Legrand „egy láthatóan politikailag motivált nyilatkozatot tett” azzal, hogy a volt polgármester nevét is belekeverte a dologba (a cég azt írta, hogy a döntés idején még az azóta elhunyt Almási István volt a polgármester).

A független jelölt a közleményében azt írta, hogy „a lejárató kampányba belerángattak egy multinacionális nagyvállalatot is”, és sajnálatosnak nevezte, hogy „még a nem állami szervezetek is ezer szálon ki vannak szolgáltatva a hatalomnak”. 

Rovatok