Index Vakbarát Hírportál

Egy harmadik jelölt is indul polgármesternek Hódmezővásárhelyen

2018. január 12., péntek 13:31 | aznap frissítve

Egy harmadik jelölt is indul a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-vákasztáson, írja a Délmagyar

Mag István nyugdíjas villamosmérnök indulása egy Facebook-bejegyzésből derül ki, amiben azt írja: indulási szándékát bejelentette a választási irodánál is, hozzákezd az aláírások összegyűjtéséhez. 

A 74 éves Mag István független jelöltként indul. Mint írja, a városban a  FIDESZ-KDNP-nek egyetlen kihívója volt eddig, de ő nem a megnevezett pártok kihívójaként jelentkezett be, "tehát kihívó senkivel szemben nem vagyok, de pályázó igen".   

Programját már több Facebook-bejegyzésben vázolta. Eszerint nem támogat semmilyen vérrel járó fordulatot, nem tartja elfogadhatónak, hogy tisztázatlan politikai és III/III-as múlttal rendelkező személyek döntsenek az embereket érintő ügyekben. 

Mag István azt is írja, meggyőződése, hogy " egy település a polgárai által választott polgármestere, a vonatkozó törvények és együttműködési szabályok betartásával csakis a település érdekei szerint cselekedhet (nem pedig holmi vigéc kézi vezérlése szerint)".

Hódmezővásárhelyen azért kell időközi polgármester-választást tartani február 25-én, mert Almási István, a település eddigi vezetője tavaly elhunyt. Eddig két jelöltről lehetett tudni. A fideszes alpolgármesterrel, Hegedűs Zoltánnal szemben Márki-Zay Péter jelentette be indulását, aki mögé beállt a teljes ellenzék az MSZP-től a Momentumon, a DK-n, az LMP-n át a Jobbikig.

A hétgyermekes, magát  keresztény-konzervatívnak valló Márki-Zay Péter egy multinacionális cégnél dolgozott Hódmezővásárhelyen. Miután bejelentette indulását, rá két napra a főnöke kezdeményezte elbocsátását, noha munkája miatt addig sosem kapott írásbeli figyelmeztetést.   

Rovatok