Index Vakbarát Hírportál

Együtt buszoztak, mielőtt a 17 éves agyonszúrta a 19 éves lányt

2018. január 17., szerda 08:32

Hazáig kísérte a 19 éves lányt az a 17 éves fiú, akit azzal gyanúsítanak, hogy aztán brutálisan megölte a fiatal nőt. A Zsaru magazin szerint korábban jártak, és az is kiderült, hogy aztán a lány elhagyta a fiút, aki ezt nem tudta feldolgozni. A lap szerint a tragikus napon az Örs vezér téren találkoztak, ahol együtt vártak a buszra, majd hazafelé tartottak. A lap úgy tudja, hogy ugyanazzal a járművel utaztak, majd ugyanannál a megállónál szálltak le Rákosmentén. Ezután beültek egy kifőzdébe, majd a lány lakása felé „vették az irányt".

A rendőrségnek egy házbéli lakó tett bejelentést arról, hogy a ház 6. és 7. emelete között egy erősen vérző lány fekszik, és azt is elmondta, hogy előtte kiabálást hallott, mire kikiabált, hogy fejezzék be, mire hirtelen csend támadt, írja a Zsaru magazin.

Amikor a bejelentő ismét kinézett, már csak a földön fekvő nőt látta, aki nem sokkal később a helyszínen meghalt. A mellette szétszóródott táskájából az iratok is előkerültek, innen megtudhatták a nyomozók, hogy a nőnek az Újlak utcai házban volt lakása. 

A lap azt írja, hogy a 17 éves fiú korábban is zaklatta a lányt, miután szakítottak. A rendőrök ezután felkeresték a gyanúsítottat a XVII. kerületi otthonában, ahova nem sokkal előtte érkezett haza (19.36-kor). A szülők elmondták a rendőröknek, hogy a fiúk felhívta őket telefonon, és elmondta, hogy megszúrta a lányt, és öngyilkosságra készült. Ezután „céltalanul rótta az utcákat", míg a szülők megtalálták és hazavitték, és éppen a rendőrségre indultak, amikor a rendőrség megérkezett.

A fiú azt vallotta, hogy eldobta a kést, de nem tudta megmondani, hova, amit aztán a Borsó utcában találtak meg.

A rendőrség emberölés miatt nyomoz, viszont hétfőn a bíróság teljesen váratlanul úgy döntött, hogy a gyanúsított hiába ismerte be a gyilkosságot, hazamehetett, és házi őrizetbe helyezte. Hogy miért volt nála kés, az egyelőre nem derült ki.

Rovatok