Index Vakbarát Hírportál

Emberrablók büntetését enyhítette a Debreceni Ítélőtábla

2018. január 18., csütörtök 18:08

Emberrablás, vesztegetés és kifosztás bűntette miatt elítélt tizenegy vádlott büntetését enyhítette másodfokon a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön, írja az MTI. Két további elítélt büntetését pedig helybenhagyta.

A sértett 2014 augusztusában megvásárolta az elsőrendű vádlott érdekeltségébe tartozó céget, de csak papíron, a szerződéskötéskor pénzátadás nem történt. Ezután a sértett a cég számlájáról 17,5 millió forintot a sajátjára utalt át. A férfi ezután elérhetetlenné vált, ezért a vádlott a barátaival 2015 januárjában egy vásárosnaményi parkolóban autóba tuszkolták, elvették táskáját, készpénzét, telefonját, igazolványait, majd Budapestre vitték, és éjjel-nappal őrizték egy hotelben, ahonnan néhány nap múlva rendőrök szabadították ki.

A Nyíregyházi Törvényszék 2017 májusában emberrablás kísérlete és a személyi szabadság megsértése miatt 16 vádlottal szemben hozott elsőfokú ítéletet. A Debreceni Ítélőtábla később két vádlott kivételével minden fellebbező vádlott elsőfokú ítéletét enyhítette.

Az ítélőtábla enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlottaknak családjuk van, illetve családalapítás előtt állnak, valamint azt, hogy tettüket megbánták, és egyikük kivételével valamennyien büntetlen előéletűek. 

Rovatok