Index Vakbarát Hírportál

Erdő Péter: Mindent meg kell tenni az üldözött keresztények hazatéréséért

2018. január 21., vasárnap 21:03

Erdő Péter bíboros, prímás is felszólalt az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában, ahol többek közt azt mondta, mindent meg kell tenni azért, hogy az otthonaikból elüldözött keresztények hazatérhessenek – írja az MTI.

Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy ne tűnjön el a kereszténység éppen a Közel-Keletről, ahol született, ahonnan az örömhír elindult az egész világba.

– mondta a bíboros, aki szerint szorosan egybetartozunk az üldözött keresztényekkel, emellett pedig felidézte Jézus szavait, aki azt mondta tanítványainak, arról fogják felismerni őket, hogy szeretik egymást, ez pedig nemcsak érzelem, hanem cselekvő segítség is fakad belőle.

Erdő Péter beszélt arról is, hogy minden bajba jutott embernek segíteni kell, hiszen egymással találkozva magával Jézussal találkozunk, aki azt várja, hogy olyan szeretettel legyünk mindenki iránt, amilyennel neki tartozunk. Szerinte nagyon szegény élete van annak, aki csak a saját pillanatában él, mert így nem látja az emberi élet teljességét.

Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke igehirdetésében hangsúlyozta, sokféle nyomorúság vesz körül bennünket, amit az üldözött keresztyének és az európai keresztyének is megtapasztalnak, így imádkozni kell az üldözött keresztényekért és imádkozni kell az európai keresztyénségért is.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) közös programsorozatának kezdőnapja 2018-tól egyben az üldözött keresztényekért imádkozás vasárnapja is. A keresztényüldözés egyébként mostanában elég fontos kérdés Magyarországon, karácsony előtt derült ki, hogy az EMMI sem sajnálja a pénzt annak kutatására.

Rovatok