Index Vakbarát Hírportál

Soros alapítványa is megszólalt a Fidesz törvénycsomagja miatt

2018. január 23., kedd 19:23

Közleményt adott ki a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány a kormány Stop Soros elnevezésű törvénycsomagja miatt, írja a Hvg.hu.

"A törvény alkotóinak szándéka az, hogy kriminalizálják a civil társadalmat, és kevesebb, mint három hónappal a választások előtt megbélyegezzék a még független és a kormánypárt által nem kontrollált vélemények képviselőit. A Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 30 éve támogatják a civil szervezeteket és segítik a magyarokat. Azok a támadások, amelyekkel ma szembe kell néznünk, azok a magyarországi demokráciának a létét ássák alá. Kiállunk az általunk támogatott civil szervezetek mellett, és továbbra is elkötelezettek maradunk abban, hogy megvédjük a szólás és a független gondolkodás szabadságát" - szerepel a közleményben.

Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő január közepén jelentette be, hogy Stop Soros néven olyan törvénycsomag előkészítésén dolgoznak, amely megnehezítené a civil szervezetek magyarországi működését.

A törvénycsomagról egyébként kiderült, hogy tele van zagyvaságokkal, nehezen értelmezhető állításokkal és a szövegezése szinte teljesen értelmetlen.

Rovatok