Index Vakbarát Hírportál

Egynapos hasmenés igen jellemző volt az emberek között

2018. január 25., csütörtök 09:30 | aznap frissítve

Nem sok minden tudható arról a balesetről, ami a pattayai Jomtien Palm Beach Hotelben történt a múlt pénteken, ahol számos magyar turista töltötte szabadidejét. Pénteken, egy nappal a hazautazás előtt egy csoport a szálloda éttermét választotta a vacsorájukhoz, ahol olyan ételt szolgáltak fel, amelytől mindannyian rosszul lettek, egyikük, egy 41 éves kecskeméti férfi pedig hosszas haláltusa után meghalt.

Az ételről, ami feltehetően egy makrélaféle volt, szerdán írtunk.

Cikkünk megjelenése után jelentkezett egy olvasónk, akinek a szülei is ugyanabban a turistacsoportban voltak, mint a szerencsétlenül járt baráti társaság. Az ő tapasztalatait és rövid videóját közöljük a szállodáról. A videó másnap készült, "a csatolt videón látszódik a kültéri étterem, ahol a férfi is evett."

Olvasónk szülei ugyanazon a szinten laktak, mint az említett férfi, de csak reggel értesültek a történtekről.

Van ott kinn egy magyar túraszervező, aki segített a dolgok intézésében".

"A szálloda nagy befogadó képességű, van egy szárny csak kínaiaknak fenntartva, mi utolsó nap értünk rá belül jobban szétnézni. Aznap volt a haza indulásunk, de 12-ig el kellett hagyni a szobát. Ezután az udvaron nagyon szép pálmafás kert és medence, még használható volt számunkra. 

Mi csak reggelit kértünk, így a teraszon tálalható étteremből (itt evett a férfi is aki elhunyt) mi nem fogyasztottunk. Mi csak reggel hallottuk, hogy mi történt vele. Töröltük az aznapi csoportos kirándulást és a magyar túravezető természetesen segített a dolgok intézésében."

Egynapos hasmenés igen jellemző volt az emberek között. Akik kinn élnek, nekik hozzászokik a gyomruk, de az európai higiénia egy kicsit másabb annál, ami ott van. Azt tanácsolták nekünk, hogy olyan helyen vásároljunk ételt, ahol sokan megfordulnak ,mert ott nincs idő megromlani az ételnek. A szállodai étteremből mi se rákot se kagylót, halat soha nem választottunk, ezek valóban könnyen romlandóak. Úgy tudom, hogy a halál esetnél is valamilyen tengeri herkentyűs saláta volt a bajkeverő. A tisztaság látszatra megfelelő, minden nap jöttek takarítani, én elégedett voltam.

Az biztos hogy az utcán ahogy tárolnak, sütnek és főznek azt a magyar ÁNTSZ az egészet bezáratná, de az ott élőknek ettől semmi bajuk nincs."

Rovatok