Index Vakbarát Hírportál

Viperával verték a hatvani diákot, a tesitanára védte meg

2018. január 25., csütörtök 10:32

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség két férfi ellen, akik októberben megtámadták az egyik városi iskola 18 éves diákját. A diákot teleszkópos fémbottal, utcai nevén viperával is ütötték, de a tesitanára ezután elzavarta a támadókat.

Az ügyészség közleménye szerint egy iskolán kívüli tesiórát tartottak az egyik hatvani középiskolában. Az óra után a tanár meghívta fagyira az osztályt, ekkor kötött bele az egyik tanulóba egy férfi, akit korábbról ismert. A beszólogatások először verekedés nélkül értek véget, de a kötekedő fiú testvére is megjelent, aki többször megütötte a 18 éves diákot. Ekkor beavatkozott a tesitanár, de először nem sikerült leszednie a támadót a diákjáról.

Ezután hajtott be a térre személygépkocsijával a két addigi támadó harmadik testvére,, aki észlelve a dulakodást kiugrott az autójából, és egy fémből készült teleszkópos bottal - úgynevezett viperával - öccse megsegítésére indult. Az idősebb vádlott megpróbálta a bottal leütni a védekező diákot, de ő az alkarjával hárította a fejére irányzott ütést, amitől a vipera a földre esett. A tanítványát mindvégig bátran védelmező pedagógus csak ezt követően tudott véget vetni az erőszaknak. A vádlottak a tanár felszólítását követően szitkozódva és fenyegetőzve ugyan, de távoztak a helyszínről. A két verekedő testvér ellen garázdaság és fegyverrel elkövetett garázdasággal vádolják.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az I. rendű vádlottal szemben pénzbüntetést, míg a II. rendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és annak próbaidejére rendelje el a viperával támadó fiatalember pártfogó felügyeletét is.

Rovatok