Index Vakbarát Hírportál

3,5 milliárdot kap a II. kerületi Gyermekek Háza

2018. január 26., péntek 12:06 | aznap frissítve

Új iskolaépület létesül Budapest II. kerületében, amelynek kialakítására a kormány 3,6 milliárd forintot fordít – jelentette be Varga Mihály mai sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője hozzátette: olyan hazát építünk gyermekeinknek, ahol nyugodtan tanulhatnak, boldogulhatnak, ahol megtalálják a jövőjüket.

A pénzt a Gyermekek Háza kapja, ami egy állami alternatív iskola. Varga szerint a mintegy 4500 négyzetméteres iskolaépület lehetővé teszi az intézmény pedagógiai programjának szélesítését, gimnáziumi tagozattal való bővítését, ami nagyon sok II. kerületi család kívánsága volt. A most induló beruházáshoz a Gyermekek Háza Alapozó Program vezetői és pedagógusai az elmúlt 26 évben végzett magas színvonalú munkájukkal elnyerték a kormány, a II. kerületi önkormányzat és a szülők támogatását is – fogalmazott Varga Mihály.

A Völgy utca 20-22. alatti, több éve üresen álló épületegyüttes felújítása után a 2019/2020-as tanév lehet az első, amit már ott kezdhetnek az iskola diákjai.

Az II. Kerületi Önkormányzat vállalta az épületegyüttes teljes körű megújításának és az iskolai funkciók elhelyezésének építészeti megoldását célzó koncepcióterv, valamint az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítését és finanszírozását.

Az iskolával az Index is foglalkozott, ezt a cikket érdemes elolvasni az állami rendszeren belül működő, attól mégis eltérő intézményről:

Rovatok