Index Vakbarát Hírportál

Jövő szerdáig tavasz lesz

2018. január 26., péntek 12:03 | aznap frissítve

Folytatódik az enyhe időjárás. Jövő hét elején a térségünket elérő óceáni eredetű légtömegek hatására enyhe hajnalokra és kora tavaszias délutánokra készülhetünk, írja az Időkép.

Szombat párás, ködös idővel indul, délutánra pedig sokfelé lesz erősen felhős, borult az ég, naposabb időszakokra csak délen számíthatunk. Hajnalban -4, +3 fok várható, délután pedig 3-10 fokos tartományban alakulhat a csúcshőmérséklet. A déli, délnyugati területeken mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Vasárnap is többfelé indulhat párásan, ködösen a reggel, ezt követően pedig változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, a szél is fújni fog, de esni nem fog. Hajnalban 1-3 fok körüli minimum hőmérsékletek várhatóak, csak egy két helyen lehet fagy. Délután 5 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn a mérsékelt, helyenként megélénkülő nyugatias szélnek köszönhetően enyhe reggelre kell készülni. Hajnalra 5-6 fok körül alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, fagyra nem kell számítani. A túlnyomóan napos, többfelé szeles időben kora tavaszra jellemző csúcshőmérsékleteket mérhetünk, délután 9-14 fokot mutathatnak a hőmérők. A sok napsütés mellett keleten az időnként megnövekvő felhőzetből kisebb eső, egy-egy zápor már előfordulhat a nap folyamán.

Kedden enyhe, szeles időre van kilátás. Napközben többnyire a napsütésé lesz a főszerep, de helyenként megnövekedhet a felhőzet, melyből egy-egy zápor is előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. Hajnalban a szelesebb tájakon 7-9 fokos minimumok lesznek, máshol 0-5 fok valószínű. Délután 7-13 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdától egy hidegfront hozhat jelentősebb csapadékot és lehűlést. 

Rovatok