Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség lefoglalta egy 16 éves aktivista számítógépét

2018. január 26., péntek 10:51

Egyelőre nem tudni, miért látogatta meg a rendőrség Rékasi Károly és Détár Enikő 16 éves gyermekét, de R. Zsigmond csütörtökön este nyilvános posztban írta rá, hogy a rendőrök megvárták, amíg az édesanyja egyedül lesz otthon, akkor "tört rá" négy rendőr, és elvitték a számítógépét.

Azért is különös az eljárás, mert R. szerint felháborító, ami ebben az országban van, és azt írja, nem hagyja magát az elnyomó rezsim ellen.

A beírás úgy kap értelmet, ha figyelembe vesszük, hogy R. a múlt pénteken részt vett és fel is szólalt a diáktüntetésen.

A rendőrség nem segített egyelőre abban, hogy kiderüljön, a tüntetéssel vagy mással kapcsolatban zajlik-e a nyomozás, csak annyit írtak, hogy a nyomozási szakaszra való tekintettel, nem adhatnak tájékoztatást.

Megkeresésére – tekintettel a büntetőeljárás nyomozási szakaszában a sajtónak adandó tájékoztatásról szóló 26/2003. (VI. 26.) BM-IM együttes rendelet 4. § (4)-ben foglaltakra, amely szerint „A nyomozó hatóság - a 6. §-ban meghatározott kivétellel - nem adhat olyan tájékoztatást, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik.” – nem áll módomban tájékoztatást adni.

Rovatok