Index Vakbarát Hírportál

Medgyessy 100 naposa után itt az Együtt 200 napos programja

2018. január 27., szombat 14:49

Az Együtt Csepelen tartott országos kampánynyitó rendezvényt, ahol a párt miniszterelnök-jelöltje, Szigetvári Viktor, a Németh Szilárdot legyőző Szabó Szabolcs és a Belvárosban induló Juhász Péter is felszólalt.

Szigetvári Viktor hangsúlyozta többször is, hogy ők az egyetlen párt, akik nem ígérgetnek felelőtlenül, csak olyat ígérnek, ami betartható, és reálisa, koalcíiós kormányzásra készülnek.

Szigetvárék egy 200 napos programot hirdettek, az első és legfontosabb lépéseket az oktatásban és az egészségügyben tennék meg. Ezekről azt mondta a párt miniszterelnök-jelöltje, hogy, rögtön az első napokban:

Szigetvári úgy fogalmazott a saját kompetenciáról:

Én vagyok az egyetlen miniszterelnök-jelölt, aki láttam már kormányülést, én vagyok az egyetlen miniszterelnök-jelölt, aki láttam már közigazgatási államtitkári értekezletet

Szerinte más nem mondja ki, de ők igen: rendszerváltoztatásra van szükség, így vállalják, hogy "demokrataként megszakítjuk a jogfolytonosságot, demokrataként feles törvénnyel, a társadalom többségének támogatásával elhajtjuk Polt Pétert és elhajtjuk Matolcsy Györgyöt" - mondta Szigetvári. Ahogy azt is, hogy

"Rendszert kell váltani, különben pitizni fogunk Polt Péternek azért, hogy igazságot tegyünk az ő bűneikért."

Elmondta, hogy bár nincsenek bejutásos állapotban, de a rájuk adott szavazat többet ér, mint a többi pártra leadott, hiszen azoknak csak plusz egy-két képviselőt jelenti, míg nekik a bejutást, és ha ők bekerülnek 5-6 képviselővel, akkor "megforgatják a világot".

Szabó Szabolcs a helyi jelöltjük azt mondta, bebizonyították, az ő képviselősége bebizonyította, hogy a Fidesz vezető arcait is le lehet győzni a választásokon. És 2018-ban ugyanúgy lógó orral megy majd Orbán elé Németh Szilárd, hogy megint elvesztett egy választást.

(Borítókép:  Szigetvári Viktor a párt miniszterelnök-jelöltje az Együtt kampánynyitó rendezvényén a Csepeli Munkásotthonban 2018. január 27-én. - f otó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok