Index Vakbarát Hírportál

Mégsem a szarvasi lesz az első iskolai szabadulószoba

2018. január 27., szombat 11:31

Január 25-én számoltunk be arról, hogy a tananyaghoz kapcsolódó, év közben többször átalakítható szabadulószobát alakítanak ki a szarvasi Szlovák Általános Iskolában, amit az Emmi 72 millióval támogat meg. A feladatsorokat a tananyag alapján állítják össze. Az alsóbb évfolyamon még főként olvasási ismeretekkel lehet "kiszabadulni", felsőben már kifejezetten a tantárgyi számonkérés eszközei lesznek.

A hír megjelenése után levelet kaptunk a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumtól, hogy bár a cikkből úgy tűnhet, a szarvasi lesz az ország első iskolai szabadulószobája (a szarvasi iskola vezetője említette, hogy nem tud másik ilyenről az országban), de bizony nekik is van, ráadásul 2017 ősze óta.

"A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium 2017 őszén, az Arany-emlékévhez kapcsolódóan alakított ki diákjai számára szabadulószobát. Az Arany János szabadulószoba ötlete 2016 tavaszán született, majd a következő tanév októberére a matematika és a magyar munkaközösség együttműködésével jött létre. A szobából való szabaduláshoz a logikus gondolkodáson túl közt matematikai, szövegértési, térképolvasási és egyéb ismeretek is szükségesek. A diákok (és tanárok) számára is kihívást jelentő helyiséget társadalmi összefogással, a kerületi Helytörténeti Gyűjtemény, valamint magánemberek támogatásával hozták létre. A terem egész tanévben lehetőséget biztosít az iskola diákjai számára, hogy kipróbálják magukat" - írták levelükben.

Rovatok