Index Vakbarát Hírportál

Borsodot belepte a hó

2018. február 5., hétfő 06:39 | aznap frissítve

Az Időkép jelentése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szartmár-Bereg megye területén behavazott tájra ébredtek az emberek. A kiadós havazás miatt Miskolc környékén délutánra 25 centi(!) vastag lett a hótakaró, de több helyen mértek több mint tízcentis hóréteget. Hétfőn az ország északkeleti tájain továbbra is számítani kell havazásra, hószállingózásra,

Borsodban éjfélig helyenként még 5-6 centi friss hó hullhat.

Máshol változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, kisebb havazás még az Alpokalján fordulhat elő. Napközben mínusz 1 - 6 fok valószínű. Késő estére -5, +1 fokra hűl le a levegő.

Kedden hajnalban mínusz 7 - mínusz 2 fokig süllyed a hőmérséklet, de a havas helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. Napközben változóan felhős lesz az ég, majd estétől ismét megnövekszik a felhőzet, mínusz 2 - plusz 6 fok várható.

Szerdán többnyire borult lesz az ég, sokfelé várható csapadék: a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, másutt vegyes halmazállapotú. A hajnali 0 - mínusz 7 fokról napközben mínusz 1 - 10 fokra melegszik a levegő, a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északra lesz hidegebb.

Rovatok