Index Vakbarát Hírportál

Orbán nem vitázik a diákokkal, jön a következő tüntetés

2018. február 7., szerda 20:10

Február 23-án, pénteken, újabb demonstrációt tartanak a január 19-i diáktüntetés szervezői, miután Orbán Viktor a megadott határidőig, február 7-ig, nem fogadta el a nyilvános vitára való felkérésüket.

"Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak" – áll a diákok szerda esti közleményében.

A diáktüntetések szervezői szerint a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének, ezért – ígéretükhöz híven – bejelentették, hogy február 23-án, pénteken, 17:30-tól újabb tüntetést tartanak, amely során a Deák Ferenc térről a Parlament elé vonulnak majd.

"A korszerű, minőségi magyar oktatás kialakításának fontosságára való tekintettel az egész országot várjuk magunk mellé! Találkozunk február 23-án! Ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében!" – zárják a közleményt a szervezők.

Rovatok