Index Vakbarát Hírportál

Már nemcsak Bayer Zsolt, az angyalföldi Fidesz is ellenzi a Göncz Árpád metrómegállót

2018. február 8., csütörtök 17:53 | aznap frissítve

Bayer Zsolt hétfőn az Echo TV-n beszélt arról, hogy ha átnevezik az Árpád híd metrómegállót a Göncz Árpád városközpontra, és kikerül az új tábla, akkor "oda kell menni, és le kell verni". Hozzá kapcsolódott csütörtökön Harrach Tamás, a Fidesz XIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje, szúrta ki a Mérce.hu.

A XIII. kerületi politikus arról beszél egy új videójában, hogy a baloldal teleszórná Angyalföldet a saját hőseivel. "Így került Angyalföldre Horn Gyula szobra, és így neveztek el egy városrészt a néhai SZDSZ-es Göncz Árpádról" - mondja. A jelölt szerint az Árpád vezérről elnevezett megállót nem szabad átnevezni:

Mi, angyalföldi Fideszesek , elfogadthatatlannak tartjuk Magyarország hőseinek semmibe vételét, felszólítjuk a baloldalt, tiszteljék jobban nagyjainkat, és ne próbálják meg megváltoztatni a metrómegálló nevét.

Mint írtuk, az Árpád híd állomás a felújítás után azért viselné a Göncz Árpád városközpont nevet, mert a Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében ez az érintett városrész hivatalos neve immár 2016 szeptembere óta. Egyébként az új névről még nincs végleges döntés, és a BKK honlapjáról is eltűnt az állomásátnevezésekről szóló korábbi közlemény, bár a látványterveknél még mindig a Göncz Árpád városközpont név szerepel.

Rovatok