Index Vakbarát Hírportál

Kisalföld: Elhunyt a munkatársa által megkéselt E.ON-főnök

2018. február 9., péntek 08:05

A Kisalföld információi szerint a kórházban életét vesztette az a 43 éves férfi, akit csütörtökön nyolcszor szúrt meg egy késsel támadója az E.ON győri telephelyén.

A hírt péntek délelőtt megerősítette az MTI-nek az érintett kórház is. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója azt mondta, a férfi hat órán át tartó életmentő műtéten esett át. A szúrások a tüdejét, a szívét és a mellkasi nagyereket roncsolták.

Az E.ON közleményt adott ki. "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az E.ON győri telephelyén történt támadás során életveszélyesen megsérült munkatársunk életét az orvosok minden erőfeszítésük ellenére sem tudták megmenteni. Osztozunk a családtagok, barátok és kollégáink gyászában, munkatársunkat saját halottunknak tekintjük." A közlemény idézi Eric Depluet elnök-vezérigazgató szavait is. Ő azt írta, 

Mélyen gyászoljuk mindenki által szeretett és megbecsült kollégánkat. Együttérzünk feleségével, gyermekeivel, családjával és közvetlen munkatársaival. Ezekben a nehéz órákban a család mellett állunk és megadunk minden tőlünk telhető anyagi és erkölcsi segítséget és támogatást számukra.

Az előzmény: csütörtökön megszúrta a főnökét, majd kizuhant az ablakon egy munkás Győrben. Az E.ON telephelyén alakult ki szóváltás a 43 és az 54 éves férfi között, összeverekedtek, az alkalmazott egy késsel nyolcszor megszúrta vitapartnerét, majd kizuhant az ablakon és meghalt. A megszúrt férfit újraélesztették, életmentő műtétet végeznek rajta az orvosok. A Kisalföld szerint a tüdeje, a szíve és a mellkasi nagy erek is sérültek.

A Bors pénteken közölt néhány részletet. Eszerint úgy tudni, hogy az 53 éves alkalmazott a cég igazgatóját akarta bántani, de útban az iroda felé összetalálkozott az igazgatóhelyettessel, aki próbálta megállítani a férfit, ekkor kezdtek dulakodni. A munkás ekkor rántott kést, azt nyolcszor vágta bele az igazgatóhelyettes mellkasába. A férfi ezután fogta magát, és kivetette magát az épület második emeletéről. 

Az EON közleményben reagált a történtekre, azt írták: "sajnálatos tragédia történt az E.ON győri telephelyén, egyik munkatársunk életét vesztette, egy másik pedig életveszélyesen megsérült. Jelenleg zajlik az ügy részletes hatósági kivizsgálása, minden szükséges segítséget megadunk, és együttműködünk a rendőrséggel. Megrendülten állunk a történtek előtt, ehhez hasonló tragédia még nem történt vállalatunk életében. Együtt érzünk az érintett családtagokkal, és bízunk benne, hogy sérült kollégánk mielőbb felépül".

Rovatok