Index Vakbarát Hírportál

Rendőrség: A Gorka elleni nyomozást nem, csak a körözést szüntették meg

2018. február 13., kedd 14:10

A Pest megyei rendőrség szóvivője, András Tamás az Indexet arról tájékoztatta, hogy a Gorka Sebestyén elleni körözés visszavonása nem azt jelenti, hogy a nyomozást megszüntették. Mint mondta,

a nyomozás fel van függesztve, de a büntethetőség elévülési idején belül a büntetőeljárás lefolytatható.

A szóvivő ugyanakkor azt nem kívánta továbbra sem konkretizálni, hogy Trump extanácsadója mit követett el, sem pedig azt kommentálni, hogy Gorka korábbi sajtónyilatkozata szerint az eset, ami miatt körözték, 2009-es, holott ő 2008-ban elhagyta az országot. 

András Tamás arra reagált, hogy Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kedvezményezte "a Gorka Sebestyén elleni nyomozás megszüntetése miatt". Szél szerint Donald Trump korábbi tanácsadójával kapcsolatban rendszeresen felmerülnek szélsőséges kapcsolatrendszerek és egyéb nemzetbiztonsági aggályok, ezért szeretné, ha a bizottság tájékoztatást kérne az ügyben.

Mint ismert, Gorka Sebestyént a rendőrség lőfegyverrel való visszaélés gyanújával kereste 2016 szeptember óta, de pár napja lekerült a körözési listáról, mivel a rendőrség úgy vélte, hogy a magyarországi körözéstől több eredmény nem várható. A rendőrség szerint ugyanakkor Gorka nem tisztázta magát az ügyben. Azt nem tudni pontosan, mit csinált Magyarországon, ami miatt körözték.

Rovatok