Index Vakbarát Hírportál

Börtönbüntetésre ítélték a nővért rugdosó ittas beteget

2018. február 20., kedd 13:01

Egy év nyolc hónap börtönre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság első fokon egy férfit, aki tavaly tavasszal szidalmazta, majd többször fejbe rúgta a kórházban őt ellátó ápolónőt, írja az MTI.

Az erősen ittas férfit vérző sérülés miatt vitték a mentők tavaly májusban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház sürgősségi betegellátó osztályára. A hordágyat leállították a folyosón, majd az osztályos nővér az egyik mentőápoló segítségével átvizsgálta a sérült ruházatát, hogy leltárt készítsen. Eközben a férfi folyamatosan káromkodott, szidalmazta a nővért, aki ezt egy idő után megelégelte és arra kérte kollégáját, hogy hívjon rendőrt.

A nővér ezután folytatta a leltár felvételét, de a részeg férfi tovább szitkozódott, káromkodott, majd háromszor fejbe rúgta a hordágy végénél álló nőt.

Az időközben megérkező rendőrnek, valamint a betegszállítóknak közösen kellett lefogniuk az akkor már őrjöngő vádlottat, akinek a főorvos nyugtató injekciót adott be.

Az ápolónő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett a homlokán.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint könnyű testi sértés miatt elítélt vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ausztráliai tudósok nemrégiben rájöttek, hogy miért viselkednek az emberek bunkón és agresszíven alkohol hatása alatt - erről szóló cikkünket itt olvashatja:

Rovatok