Index Vakbarát Hírportál

Több száz kilométer után vette észre, hogy nincs a felesége a kocsiban

2018. február 21., szerda 14:20

Február 20-án az M7-es autópálya balatonkeresztúri benzinkútjáról hívta a rendőröket egy román nő, hogy segítséget kérjen - számolt be a Police.hu.

Az autópályarendőröknek elmondta, hogy hajnalban a családja valahol Szeged környékén felejtette egy pihenőhelyen. Az asszonynál se telefon, se készpénz, se iratok nem voltak, így autóstoppal indult utánuk és Balatonkeresztúrig jutott. A járőrök a Fonyódi Autópálya Alosztályra vitték, és értesítették a Román Nagykövetséget. A konzul elmondta, hogy időközben az aggódó férj is felvette a kapcsolatot velük, és megadta a telefonszámát, így a rendőrök fel tudták hívni, hogy hova mehet a feleségéért.

Kiderült, hogy a család Olaszországba tartott, amikor az M5-ös autópályán Szegednél megálltak pihenni. Az asszony elment mosdóba, azonban férje ezt nem vette észre, és elindult a kocsival abban a tudatban, hogy a felesége a hátsó ülésen alszik. A férfi több száz kilométert tett meg, mire észrevette, hogy a nő nincs a kocsiban, ekkor értesítette a konzulátust.

A fonyódi autópálya-rendőrségen a család köszönetet mondott a segítségért, majd közösen folytatták útjukat.

Rovatok