Index Vakbarát Hírportál

Korhatáros interjú készült Boross Péterrel a kormánylapban

2018. február 28., szerda 06:59

A Magyar Hírlap közölt interjút Boross Péterrel, aki egy évig miniszterelnök volt Magyarországon Antall József halálát követően. 

Boross Péter a következőket állítja:

Ha most nem a jobboldal egységét több évtized alatt megteremtő Fidesz–KDNP nyer, olyan zűrzavarba kerülhet az ország, mint 1919 után közvetlenül. Sőt, kulcskérdésnek tartom a jelentős arányú győzelmet, ugyanis minden más eredménnyel a vesztébe zuhanna az ország. Akik ma ellenzékben a kormányváltást kívánják, lényegében saját romlásukat szorgalmazzák.

Tehát még egyszer. Ha nem nyer a Fidesz, az minimum egy Tanácsköztársaság szintű megrázkódtatást jelent az országnak, de már akkor is a vesztébe zuhan az ország, ha csak kicsit nyer a Fidesz–KDNP. És még az ellenzékiek is saját romlásukon dolgoznak, amikor saját sikerükön ügyködnek.

Mit mondott még? (Már azon túl, hogy senki nem képes jobbá tenni a hétköznapokat a Fideszen kívül.)

Régebben egyébként sokat bíráltam a Fideszt, hibásnak tartottam két választás elveszítésében. Mostanra azonban szellemileg és erkölcsileg is teljesen kiérlelődött a pártszövetség.

Tehát még egyszer. A jelenlegi Fidesz – a maga Németh Szilárd-i és George Soros-i magasságával – szellemileg és erkölcsileg teljesen kiérlelődött. Cáfolhatatlan tényfaktum.

Boross Péter szerint amit a migrációs kérdésben a kormány tanúsít, megfelel a magyar hagyományoknak. Nyilván a legszebb hagyományokra gondolt az egykori miniszterelnök, ez nem derül ki persze, az viszont annál inkább, hogy:

Nyugat-Európa lassan a halódó civilizációk valamennyi tünetét felmutatja (...) 

Nyugaton már lezajlott a középiskolai oktatás lezüllése.

Utóbbi résznél él némi kritikával is az egykori miniszterelnök, azt mondja, ez már nálunk is jelentkezett, ám még mielőtt túl kritikus lenne az elmúlt nyolc évben kormányzó és egyben az oktatáspolitikát alakító Orbán-kormánnyal szemben, fantasztikus példát hoz a középiskola lezüllésére:

Félművelt politikusfigurák, bármiféle teljesítmény nélkül, pusztán a képernyőn érvényesülve mindenféle zagyvaságot hordhatnak össze

CSATT!

Nincs interjú Soros nélkül, nézzük mit gondol az egykori miniszterelnök Soros Györgyről:

Innen üzenem a velem nagyjából egykorú Sorosnak: ne legyen mániá­kus!

Rovatok