Index Vakbarát Hírportál

Ötcentis ceruza tört bele a kislány combjába, két kórházban sem vették észre

2018. március 1., csütörtök 10:37

Öt és fél centis ceruza tört bele egy mindszenti kislány combjába egy elesésnél, de ezt sokáig nem vették észre az orvosok, így csak a baleset után egy hónappal műtötték meg az akkor már tályogos sebet, írja a Délmagyar.

A cikk szerint a balesetkor azonnal látszott, hogy a nyolc éves lány kabátzsebében lévő ceruza kettétört, és csak az egyik felét találták meg, de azt senki nem gondolta, hogy a másik fele a lány combjában van, a seben nem látszott semmi különös.

A kislánynak fájdalmai voltak, a háziorvos a szentesi kórházba küldte őket. Ott néhány szálkán kívül az orvos mást nem talált. Kitisztította, fertőtlenítette, és 1-2 naponta kellett kötözésre járniuk.

A seb nem gyógyult, a háziorvos ekkor a hódmezővásárhelyi kórházba küldte őket, ahol antibiotikumos kezelést ajánlottak. Egy hétre rá a seb csúnyán bepirosodott, a környéke fel volt puffadva, és váladékozott. Ekkor megint Hódmezővásárhelye mentek, a sebészetre, ahol megint csak átkötözték.

A családnak február közepén javasolta a háziorvos, hogy kérjenek a szegedi gyermekklinikán is egy szakvéleményt. Itt készítettek röntgent, amiből kiderült, hogy 5 és fél centiméteres ceruzadarab van befúródva a combjába, ami körül már tályog keletkezett.

Az operáció után az orvos megmutatta, mit vágtak ki Barbara combjából, erős idegzetűek ide kattintsanak.

Pásztor Imre, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház orvosigazgatója a lapnak azt mondta, az ügyet kivizsgálták a kislányt elsődlegesen ellátó orvos, több évtizedes tapasztalattal rendelkező sebész és a röntgenosztály korábbi vezetője segítségével. A konklúzió: a rutinszerűen végzett röntgenek nem alkalmasak grafit, illetve színes ceruza kimutatására, erre speciálisan beállított vizsgálati eljárások szolgálnak.

A hódmezővásárhelyi kórházat hiába kereste a lap.

Rovatok