Index Vakbarát Hírportál

Kikerült Hódmezővásárhely korábbi reakciója az OLAF-jelentésre

2018. március 2., péntek 18:59

A Hvg birtokába jutottak azok a dokumentumok, amelyek tartalmazzák a hódmezővásárhelyi önkormányzat reakcióját az OLAF-jelentésre. Mint kiderül, a hódmezővásárhelyi önkormányzat főleg helyesírási hibákra és minimális adatszerű elírásokra reagált.

Az OLAF összesen nyolc megállapítást tett, azonban az önkormányzat ebből csak négyre reagált, köztük olyan részletekre, hogy a szerződést nem május 5-én, hanem 4-én írták alá. vagy például elrontották az egyik cég nevét. Lázár János korábban azt sugallta, hogy az önkormányzat észrevételei bele sem kerülnek majd a végső OLAF-jelentésbe, de ebből a dokumentumból kiderül, hogy voltaképpen csak helyesírási hibákra meg apró tévedésekre hívták fel a figyelmet.

Az Eliosról készült OLAF-jelentést a magyar kormány egyébként nem hozza nyilvánosságra, éppen a folyamatban lévő büntetőügyre hivatkozva. Lázár János többször beszélt arról, hogy az OLAF-sztorit azért szivárogtatták ki, hogy bavatkozzanak a magyar belpolitikába a közelgő választások előtt, hiszen az Elios gyanús ügyei Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt érintik.

Rovatok