Index Vakbarát Hírportál

Skarlát íbisz és nandu is volt az illegális madárkereskedő tanyáján

2018. március 6., kedd 09:54

A kecskeméti ügyészség vádat emelt egy 43 éves lajosmizsei férfi ellen, aki 2016 novemberében engedély nélkül védett madarakat tartott a tanyáján, hogy azokat eladja. A férfit egy holland-magyar közös rendőri akció során leplezték le.

A férfi ellen a holland ügyészség folytatott eljárást védett madarak illegális nemzetközi kereskedelme miatt. A holland és a magyar rendőrök együtt mentek ki a lajosmizsei tanyára, ahol az ügyészség közleménye szerint 21 védett és fokozottan védett madarat foglaltak le: kanalas récét, üstökös récét, kisbukót, cifra récét, sárgahomlokú amazon papagájt, skarlát íbiszt és nandut. A lefoglalt madarak egy vadaspark gondozásába kerültek.

A Magyarországon büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség természetkárosítás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

A Police.hu a razzia után azt közölte, hogy G. Zoltán tanyáján több száz magyar és egzotikus madarat találtak. Ez némileg ellentmondásban van az ügyészségi közleményben most szereplő 21 madárral, ezért írtunk a Bács-Kiskun Megyei Rendőrségnek, hogy megtudjuk, mi a különbség oka. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Rovatok