Index Vakbarát Hírportál

15 évet kapott egy kettős gyilkosságra készülő nagykanizsai férfi

2018. március 9., péntek 17:11

Tizenöt év börtönre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken azt a nagykanizsai férfit, aki életveszélyesen megkéselte volt élettársa egyik ismerősét, a férfival együtt pedig a nőt is meg akarta ölni – írja az MTI.

A vádlott tavaly januárban szabadult legutóbbi börtönbüntetéséből, majd néhány hónappal később beköltözött a volt élettársával szomszédos nagykanizsai lakásba, de rendszeresen veszekedett vele, többször bántalmazta, és azzal fenyegette, hogy megöli. Júniusban aztán részegen halálosan megfenyegette a nőt és annak lakásban tartózkodó férfi ismerősét, ami miatt kétszer is rendőrt hívtak.

A járőrök a második alkalom után éppen távozóban voltak, a férfi azonban nem nyugodott meg, késsel kezdett fenyegetőzni, volt élettársa és ismerőse pedig hiába zárkóztak be egy szobába, kifeszítette az ajtót és többször megszúrta a másik férfit. A nő ekkor segítségért kiáltott, a rendőrök ezt hallották meg, és végül ők fegyverezték le a dühöngő támadót, aki megbilincselve is azt kiabálta, hogy a nőt és a férfit is megöli.

A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken emberölési kísérlet, emberölés előkészülete és kétrendbeli lopás miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélte a többszörösen visszaeső vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra sem. Az előzetes letartóztatásban lévő férfi védője fellebbezett, így az ítélet egyelőre nem jogerős.

Rovatok