Index Vakbarát Hírportál

Szentendrei holttestek: nem zárható ki, hogy gyilkosság történt

2018. március 17., szombat 09:30

Kiderült pár részlet azzal a két holttesttel kapcsolatban, amelyeket csütörtökön találtak Szentendrén. A Blikk információi szerint a holttestekre egy Duna-parton bicikliző pár bukkant rá, akik pihenni álltak meg egy kis épületnél. Erről kiderült, hogy egy szivattyúház, benézve pedig megtalálták a két, vízben lebegő holttestet is, majd rögtön értesítették a rendőrséget. 

A testek már hosszabb ideje lehettek a szivattyúházban, a lap szerint ugyanis olyan rossz állapotban voltak, hogy amikor ki akarták emelni őket az aknából, több testrészük is levált, így csak speciális eszközökkel lehetett kiemelni azokat az aknából. A partszakaszt a rendőrség lezárta, ezt még egy nappal a holttestek bejelentése után sem lehetett megközelíteni. 

András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint a halálesetekkel összefüggésben nem zárható ki a gyilkosság, így azokat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárás keretében vizsgálja. Egyelőre viszont nem tudni semmit a holttestek személyazonosságáról, sem arról, hogy mi okozta a halálukat. Talán többet lehet majd tudni a boncolás és DNS-vizsgálat után. 

Rovatok