Index Vakbarát Hírportál

A kis Szijjártó Pétert egészen elkényeztette a Soros Alapítvány

2018. március 18., vasárnap 12:26

Felkerült a Twitterre egy valószínűleg 1996-os újságkivágás, amelyben a harmadikos gimnazista Szijjártó Péter, aki ma a Fidesz-kormány külügyminisztere, beszámol amerikai útjáról, amelyet a Soros Alapítvány fizetett, miután nyert egy pályázaton.

"Szorongás nélkül vágtam neki az útnak,

úgy gondoltam, a Soros Alapítványban nyugodtan megbízhatok"

- mondta a lapnak Szijjártó, hozzátéve, hogy Sorosék a repülőjegyen, a szálláson, a biztosításon és az ösztöndíjon kívül még heti 75 dolláros zsebpénzt is biztosítottak neki. Az amerikai diákok "irigyelni való körülmények" között tanulhattak a beszámolója szerint.

A kis Péter egyébként az amerikai iskola dicsőséglistájára is felkerült, szóval egyértelmű, hogy a remek élmények miatt igazán hálás lehet Soros Györgynek és az azóta álcivilnek nevezett alapítványának.

FRISSÍTÉS: A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem késlekedett sokat, hogy részletes, mindenre kiterjedő, logikus és érthető magyarázatot adjon minderre. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményüket szó szerint idézzük:

Ez 23 évvel ezelőtt történt, Szijjártó Péter 17 éves volt, Soros György pedig akkor még nem akarta illegális bevándorlókkal elárasztani Európát.

Rovatok