Index Vakbarát Hírportál

Festékkel dobálták meg a Csongrád Megyei Főügyészég épületét

2018. március 24., szombat 23:08 | hat éve frissítve

Festékkel dobálták meg ismeretlenek a Csongrád Megyei Főügyészég épületét szombaton azt követően, hogy Szegeden a belvárosban tüntetést tartottak Czeglédy Csaba mellett - írja az MTI. Rongálás miatt indított eljárást a rendőrség ismeretlen tettes ellen. 

Szombat délután a Szegedi Törvényszék előtt tartottak demonstrációt Tüntetés Szegeden Czeglédy Csaba mellett, az ügyészség visszaélései ellen címmel. Az esemény Facebookoldalán kép is van a rózsaszín festékkel összefestett épületről

A Legfőbb Ügyészség az igazságszolgáltatás elleni támadásként értékelte a festékkel történő megdobált egy közleményben.  Azt írták: "a Czeglédy-ügyben visszatérően megfogalmazott - az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat megingatni törekvő, minden alapot nélkülöző, és most már a verbális mellett fizikai erőszakba is átcsapó - közéleti megnyilvánulásokat visszautasítva, ezúton is felhívjuk a figyelmet arra a körülményre, hogy az ügyészség által kialakított jogi álláspontot mind az első, mind a másodfokú bíróság osztotta, a kérdés közjogi vetületében pedig az NVB, a Kúria és az Alkotmánybíróság is az ügyészségével azonos álláspontra helyezkedett."

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. Független képviselőjelöltként indul a Vas megyei 1-es számú választókerületben az országgyűlési választásokon.

Rovatok