Index Vakbarát Hírportál

Nem vizsgálták meg a beteget a Honvédkórházban, másnap meghalt

2018. március 30., péntek 09:14

Vérmérgezés gyanújával küldött be a Honvédkórház sürgősségi osztályára egy beteget egy pestújhelyi háziorvos, de a 79 éves asszonyt hazaküldték. Amikor másodszor is visszakerült a kórházba, már nem tudtak segíteni rajta - tudta meg az RTL Klub.

A betegnek krónikus sebei voltak, amiket a háziorvos kezelt, egyik reggel zavartan ébredt, kihívták az ügyeletet. A háziorvos az RTL Híradójában azt mondta, hogy szerinte nem elég körültekintően vizsgálták meg a Honvédban, és bemutatta azt az ambuláns lapot, ami szerint a beteget fél óra után hazaküldték, és beleírták, hogy szakmaiatlan volt a beutalás. A nő másnap ébreszthetetlen állapotba került, a mentők visszaszállították a kórházba, ahol a beteg az intenzív kezelés ellenére meghalt. A háziorvos szerint egy egyszerű vérképből lehetett volna látni, hogy vérmérgezése van az asszonynak. 

A háziorvos ki szerette volna vizsgáltatni, hogy megfelelően látták-e el az asszonyt, de azt mondták neki, hogy nincs joga betekinteni a kórházi adatokba. Az RTL-nek nyilatkozó jogász szerint lett volna joga hozzá. 

Rovatok