Index Vakbarát Hírportál

MNO: Választási csalást szervezett az ORÖ vezetője

2018. március 31., szombat 09:07

Egy félórás hangfelvételt osztott meg a Magyar Nemzet egy szombati cikkében. Ezen Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke tárgyal egy rendezvényszervező cég vezetőjével arról, hogy le kellene papírozni két kampányrendezvényt úgy, mintha azok tényleg megtörténtek volna. Annyi, hogy megszervezni nem kell őket, csak leszámlázni. A pár milliós rendezvény papírozásáért, számlákért 600 ezret ajánl az ORÖ vezetője a hangfelvétel szerint.

"NYILVÁN TÖBB TELEPÜLÉSEN KELLENE CSINÁLNUNK KAMPÁNYT PAPÍRON. PAPÍRON. NEM KELL MEGCSINÁLNI SEMMIT"

- mondja az ORÖ vezetője a rendezvényes cég vezetőjének, aki egyébként földije, ibrányi. A rendezvénytechnikus Tóth Zoltán hosszan beszél az ORÖ vezetőjével, de az ajánlatra nem mond igent, a Magyar Nemzetnek pedig azt nyilatkozta, hogy nem szokása felvenni a beszélgetéseket, de most azért tett mégis így, mert már a megkereséskor érezte, hogy itt valami nem tiszta dologról lesz szó.

Te csinálnál papíron két darab rendezvényt és három és fél milliót utalnék át neked holnapi nap folyamán az Országos Roma Önkormányzat számlájára, ha meg tudunk most állapodni, és megadnám az e-mail-elérhetőséget, a gazdasági vezetőnek, ez a privát e-maile, ő a céges adataidat, mindent beszkennelnéd, elküldenéd, egy telefonszámot írnál oda, én adnék, addig nem adok, amíg meg nem egyezünk, egy e-mail-elérhetőséget, és neki már megküldjük ma a szerződést, ma itt van a pénz, érted

- idézi az MNO Balogh szavait a felvételről. Az elnök itt hozzáteszi, hogy annyit kell odaírni, hogy az elnök úrral egyeztetve. Egyébként gyakorlott számlázósnak, áfázósnak tűnik az elnök a felvétel szerint, elmondja, hogy a pesti cégek mennyiért szokták csinálni, illetve azt is, hogy ők régen hogyan csinálták.

Az ORÖ-elnök azt mondja először, hogy 500 ezret adna az egész kamuprojektért a szervezőnek, és azt is felajánlja, hogy majd később, amikor romanap lesz a településen még ad pénzt zsebbe, azért még számlát sem kér. Amikor nemet mond a rendezvényszervező, akkor kicsit még ráígér Balogh:

"Gondold át, figyelj ide, lásd, hogy nem szarrágó vagyok, akkor kapol hatszázat. Tisztán. De hidd el nekem 12 százalékkal csinálják Pesten"

- mondja. További részletek a cikkben. A felvételt itt tudja meghallgatni:

Rovatok