Index Vakbarát Hírportál

Üzent a börtönből a VV Fanni megölésével gyanúsított B. László

2018. április 6., péntek 09:40 | aznap frissítve

Megszólalt a VV Fanni meggyilkolásával vádolt B. László, aki a Borsnak beszélt VV Fanni eltűnéséről, most először nyilatkozott az ügyről. A cellájából azt üzente az egykori sportoló, hogy bűnt követett el, amiért vállalja a felelősséget, de nem ölte meg a lányt. 

Novozánszki Fanni tavaly november 20-a óta nem adott magáról életjelet, nagy erőkkel folyik a nyomozás, a rendőrség szerint nagy valószínűséggel meggyilkolták. Pár nappal VV Fanni eltűnése után előállították, és azóta előzetesben tartják B. Lászlót, aki a kamerafelvételek szerint Fanni luxuslakóparki lakásából a mélygarázsba cipelte, majd egy autóba tette az ájult lányt. A gyanúsított elismerte a nyomozóknak, hogy a videón ő látható, de a gyilkosságot tagadja.

"Bűnt követtem el, és vállalom a felelősséget a személyi sza­badság megsértése miatt, de senkit sem öltem meg" –  tolmácsolta ügyvédje, dr. Brodmann Péter a Borsnak B. László szavait. "Szeretném, ha minél előbb lezárnák az ügyet. Kapjam meg az elkövetett, hangsúlyozom, az elkövetett bűnömért, azaz hogy elvittem A-ból B-be egy ájult nőt a büntetésem, és legyen vége ennek az egésznek" – mondta a gyanúsított.

Az autóban talált zsinegen – amivel dr. Lichy József, a Novozánszki család ügyvédje szerint meggyilkolhatták az egykori valóságshow-szereplőt – ugyanis Fanni vére mellett B. László és egy harmadik, mára még azonosítatlan DNS-t találtak. Magyarázatot adott rá, hogy kerülhetett a DNS-e a kötélre. 

"A kötelet a kezembe adta közös nőismerősünk, mondván: „ezt is vidd el, ne csak a bőröndöt!”. Én megfogtam a kötelet, és betettem az autóba" – állítja a Borsnak a gyanúsított. 

B. László szerint rossz he­lyen keresgél a rendőrség, és reméli, hogy mihamarabb megtalálják az igazi gyilkost.

Rovatok