Index Vakbarát Hírportál

Vona: Fideszesek puhatolóztak a Jobbiknál

2018. április 7., szombat 10:53

Egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel sem kötne koalíciót a Jobbik, viszont Fidesz-közeli emberek érdeklődtek jobbikos képviselőknél, mit gondolnának arról, ha a kormánypártnak nem lenne többsége – nyilatkozta Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Magyar Nemzetnek.

A fideszes "puhatolózásról" Vona azt mondta, két esetben történt ilyesmi, és mindkét esetben szóltak neki a megkeresett jobbikos politikusok.

Vona elmondta, hogy arra készülnek, hogy a Jobbik egyedül nyeri meg a választásokat, ugyanakkor "ha a matematika mégis úgy kívánja", az LMP és a Momentum irányába nyitott a Jobbik, hogy koalíciós tárgyalásokat folytassanak. Vona azt mondta, úgy gondolja, hogy egy Jobbik–LMP-kormány "Magyarország javára válna, friss levegőt hozna ebbe az országba".

Vona azt mondta, bár a korrupcióellenes ügyészség létrehozásához kétharmadra van szükség, van olyan tervük, amivel sima többséggel is létrehozhatnának egy "korrupcióellenes hivatalt". A Jobbik ezen kívül csatlakozna az európai ügyészséghez is, de az elszámoltatás a független igazságszolgáltatás feladata Vona szerint.

Orbán elégtételre vonatkozó ígéretéről a Jobbik elnöke azt mondta, nem csodálkozna, ha Orbán Viktor rajta és a Jobbikon kezdené azt. "Jelen pillanatban is megtesznek mindent, hogy engem tönkretegyenek" - mondta.

Rovatok