Index Vakbarát Hírportál

Haláláig Fidesz-szimpatizáns volt, mégis rákerült a Figyelő Soros-listájára

2018. április 12., csütörtök 20:05

A Figyelő csütörtöki számában A spekuláns emberei címmel tett közzé egy listát, megnevezve azokat, akik a szerkesztőség szerint „Soros György akaratának érvényre juttatásán dolgoznak”.

Az „Egyetemes alakok” negyedik helyén szerepel Boytha György, a CEU, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az ELTE egykori oktatója, aki 2010-ben, még a Fidesz választási győzelme előtt elhunyt.

Ezt fia, Boytha Péter közölte szerkesztőségünkkel, hozzátéve, hogy

soha párt tagja nem volt, politikai meggyőződése azonban igen. Igazi européer és haláláig a Fidesz politikájának támogatója volt.

Boytha Györgyöt a Rákosi-korszakban tíz évre ítélték, ebből hat évet leült. „Szakmai pályafutása során igazgatói állást szerzett Magyarországnak az ENSZ szerzői jogi világszervezetében. Az Antall-kormány nagykövetté nevezte ki, mely posztjáról a Horn-kormány idő előtt visszahívta” – olvasható a levélben.

A civilek megfélemlítési kísérletnek tartják a listázást, de nem ijedtek meg. Ungár Péter, az LMP politikusa és a Figyelő társtulajdonosa az Indexnek azt mondta, hogy nem ért egyet a cikkel és a lap munkájával sem. Schmidt Mária nem akart nyilatkozni, a sajtóosztályhoz irányította a Zoom.hu munkatársát.

Rovatok