Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik köszöni a felkérést, de politikusai nem szólalnak fel a szombati tüntetésen

2018. április 17., kedd 10:50

A Jobbik közleményben jelentette be, hogy köszöni a felajánlást, de nem delegál felszólalót a most szombati demonstrációra sem, és ezt várja el a felelősen gondolkodó többi ellenzéki párttól is.

Mint írják, szeretnék, ha a tüntetéssorozat nem veszítené el civil jellegét. Támogatásukról biztosították a tüntetést, magánemberként politikusaik és szimpatizánsaik továbbra is jelen lesznek a tömegben, de úgy vélik,

a tüntetéssorozatnak nem használna, ha pártok prominensei rátelepednének és saját politikai céljaikra használnák fel az óriási tömeget mozgósító eseményt.

Mint ismert, a múlt szombati, a szervezők által százezresre tippelt tüntetésen sem vett részt pártpolitikus a színpadon. A szervezők felolvasták Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester levelét, azonban személyesen ő sem akart felállni a színpadra.

A szervezők most szombatra is tüntetést hirdettek 2.0 Mi vagyunk a többség – újabb tüntetés a demokráciáért! címmel este 6 órára a Kossuth térre. Az eseményre eddig 15 ezren jelezték, hogy elmennek, további 45 ezren pedig érdeklődnek iránta. A szervezők Facebook-posztjukban azt írják:

Most is folyamatosan keressük meg azokat a szónokokat, akik a legjobban tudják kifejezni, elmondani: mi vagyunk a többség, ez a mi hazánk is! Sajnos ma egy olyan országban élünk, ahol kockázatot jelent a felszólalás. Ezt nekünk és nektek is meg kell értenetek. De nemcsak meg kell értenünk, hanem harcolnunk is kell a félelem fojtogató légköre ellen!

Rovatok