Index Vakbarát Hírportál

Nem érdemes autóba ülni a hétvégén Budapesten

2018. április 20., péntek 17:12

Két tömegrendezvény, a szombati tüntetés és a vasárnapi biciklis felvonulás, miatt jelentősen változik a közlekedés Budapest belvárosában.

Április 21-én, szombaton, újabb tüntetésre készülnek az ellenzékiek, ezért a demonstráció miatt ismét forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest belvárosában.

A BKK péntek délutáni közleménye szerint szombaton lezárják a forgalom elől:

Mivel a forgalomkorlátozások érintik a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 100E, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133E és a 178-as busz, továbbá a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz útvonalát, ezért a BKK azt kéri, hogy aki a délutáni és esti órákban a városban közlekedik, tájékozódjon az aktuális közlekedési helyzetről a BKK Facebook-oldalán vagy a BKK Infón.

Vasárnap a bicikliseké a belváros

Vasárnap délután az I Bike Budapest biciklis felvonulás miatt lesznek forgalmi változások. A Tabántól induló és a Városligetben véget érő rendezvény ideje alatt több tömegközlekedési járat útvonala módosul majd, hiszen lezárják többek között a Krisztina körutat, a Lánchidat, a Budai alsó rakpartot és az Andrássy utat is. Az Andrássy utat egyébként már vasárnap délelőtt lezárják a forgalom elől a Budapesti Tavaszi Fesztivál promenádja miatt.

A BKK tájékoztatása szerint 15 órától 18 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a forgalom elől a Tabán–Krisztina körút–Erzsébet híd–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart–Népfürdő utca–Árpád híd–Margit sziget központi út–Margit híd–Árpád fejedelem útja–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút–Lánchíd–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Olof Palme sétány–Zichy Mihály út–Városliget útvonalat. A lezárt útszakaszokat a kerékpárosok elhaladása után folyamatosan adják vissza a forgalomnak.

A felvonulás miatt több járat útvonala változik. A biciklisek elhaladásakor néhány perces korlátozásra kell számítani a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 19-es, a 41-es villamossal, a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 78-as trolival, az M3-as metrópótlóval, valamint a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 109-es, a 115-ös és a 230-as busszal utazóknak. A többi változásról a BKK oldalán lehet részletesen olvasni.

A BKK az autósoknak azt javasolja, hogy érdemesebb inkább tömegközlekedéssel megközelíteni a belvárost. Aki mégis kocsiba ül, azt pedig arra kérik:

fokozott figyelemmel és türelemmel vezessen.

Rovatok