Index Vakbarát Hírportál

Burány Sándor és Bősz Anett átül a Párbeszéd frakciójába

2018. április 21., szombat 15:47 | aznap frissítve

Az MSZP és a Párbeszéd külön frakciót alakít, de frakciószövetségként dolgozik az Országgyűlésben - jelentették be a két párt vezetői szombaton Budapesten, a szocialista párt választmányának szünetében tartott sajtótájékoztatón az MTI híradása szerint.

A Párbeszéd három politikusához (Szabó Tímea, Tordai Bence és Karácsony Gergely pedig a mandátuma átvétele után átadja azt majd másnak) csatlakozik az MSZP-Párbeszéd közös listájáról a parlamentbe jutott Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, valamint a szocialista Burány Sándor, aki továbbra is az MSZP tagja marad.

A Párbeszédnek más lehetősége nem volt a külön frakció megalakítására, ugyanis az Együtt színeiben a parlamentbe jutó Szabó Szabolcs pénteken arra tett utalásokat, hogy ő az LMP frakciójába ülne be. Márpedig a külön frakció több pénzt és nagyobb mozgásteret biztosít a pártoknak, így nem véletlen, hogy a korábban belengetett frakciószövetség végül csak írásos megállapodásban ölt testet.

Karácsony Gergely erről úgy beszélt, szeretnék fenntartani az MSZP és a Párbeszéd együttműködését, két frakcióban, de egy szövetségben. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, a két frakció írásos megállapodást köt a frakciószövetségről, és szoros koordinációt folytat majd.

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke úgy értékelt, a testület 1989 óta a legfontosabb ülésén és döntésein van túl, alapvető változásokról döntöttek.

Rovatok